ماده 1- اهداف و موضوع فعالیت:
به منظور ساماندهی امور مربوطه و حفظ توازن و نظم و فراهم کردن امکان بهره برداری بیشتر از سرمایه گذاری ، استفاده و انتقال تجربیات علمی و عملی دست اندرکاران و به هنگام نمودن آن برای نیل به اهداف قانونی توسعه به شرح ذیل، حمایت از بهبود فضای کسب و کار و پاسخ گویی به مشکلات و نارسائیها در چارچوب قوانین موضوعه کشور و دفاع از حقوق و منافع مشروع و قانونی اشخاص حقیقی و حقوقی عضو “انجمن حرفه ای روشنایی و نورپردازی استان تهران” به استناد بند (ك) ماده (5) قانون تشکیل اتاق بازرگاني، صنايع، معادن وكشاورزي ايران و ماده ( 5 ) قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار مطابق با مفاد زير تشكيل مي گردد:
ماده 2- نام:
” انجمن حرفه ای روشنایی و نورپردازی استان تهران “
ماده 3- هویت:
” انجمن حرفه ای روشنایی و نورپردازی استان تهران ” که در این اساسنامه اختصاراً “انجمن” نامیدهمیشود، با موافقت و نظارت اتاق ایران تشکیل میشود و دارای شخصیت حقوقی و مالی مستقل میباشد و بصورت صنفی، حرفه ای، تخصصی، غیرسیاسی و غیرانتفاعی فعالیت می نماید.
ماده 4- تابعیت:
تابعیت انجمن ایرانی است.
ماده 5- اقامتگاه:
اقامتگاه قانونی انجمن در استان تهران می باشد.
آدرس: استان تهران – شهرستان تهران – شهر تهران – خ: میرزای شیرازی – نبش کوچه شهدا – پلاك 229 – طبقه 2 – واحد 7 . کدپستی : 1586753133
تبصره: تعیین محل دفتر مرکزی انجمن از اختیارات هیئت مدیره می باشد.
در صورت تغییر اقامتگاه قانونی انجمن مراتب در روزنامه کثیرالانتشار منتخب آگهی می شود و نیز کتباً به اطلاع اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی تهران خواهد رسید.
ماده 6- حوزه فعالیت:
حوزه فعالیت انجمن محدوده جغرافیایی استان تهران است.
ماده 7- مدت فعالیت :
مدت فعالیت انجمن از تاریخ ثبت در اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران نامحدود است.
ماده 8- وظایف و اختیارات انجمن عبارتند از:
ماده 9 ـ عضویت و شرایط آن :
این انجمن دارای 3 نوع عضویت، اصلی حقوقی، وابسته و افتخاری به شرح زیر می باشد.
كليه فعالین در عرصه موضوع فعالیت انجمن در استان تهران ميتوانند با داشتن شرايط زير به عضويت اصلی انجمن درآيند:
بنا به تشخیص و تایید هیئت مدیره کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که بطور مستقیم یا غیرمستقیم در حوزه فعالیت انجمن قرار میگیرند و کلیه علاقهمندان به حوزه فعالیت انجمن همچون اساتید دانشگاه، دانشجویان، استارتآپها، شرکتهای دانشبنیان، برندگان جوایز ملی و بین المللی، مسوولین مرتبط و … به عضویت افتخاری انجمن در می آیند.
3. شرایط عضویت اعضای وابسته:
در صورتیکه هر یک از اعضا بنا به دلایلی که ذیلاً احصاء میشود شرایط عضویت را از دست بدهد ، ادامه عضویت ایشان کان لم یکن تلقی می گردد .
1 – از دست دادن شرایط عضویت مندرج در ماده ( 9 ) این اساسنامه
2 – انحلال و یا عدم فعالیت مرتبط با موضوع انجمن
3 – محرومیت اجتماعی و یا اقتصادی بر مبناء احکام مراجع قضایی جمهوری اسلامی ایران .
تبصره– پذیرش مجدد اعضایی که به هر نحو عضویت آنها لغو گردیده است ، مشمول شرایط ورود اعضاء جدید خواهد بود .
ماده 10 ـ حقوق و وظایف اعضاء :
کلیه اعضای انجمن موظف به رعایت مفاد اساسنامه و مقررات و آیین نامه های مصوب هیئت مدیره و مقید به همکاری جهت دستیابی به اهداف انجمن میباشند.
تبصره 1- زایل شدن هریک از شروط پذیرش عضویت برای هریک از اعضا در طول مدت عضویت موجب تعلیق آن عضو خواهد شد.
تبصره 2- تعلیق نوعی توقف عضویت است که با زایل گردیدن هر یک از شرائط عضویت بوجود می آید. در صورت اعاده شرط زایل شده، مجدداً عضویت واجد اعتبار خواهد شد و عضو محق به استفاده از حقوق قانونی خویش می شود، منوط به اینکه حق عضویت و دیگر تعهدات مالی خود نسبت به انجمن را برای کل دوره تعلیق پرداخت نماید.
تبصره 3 ـ آن دسته از اعضاء اصلی که به هردلیل شرائط عضویت خود را از دست بدهند حق شرکت در مجامع عمومی، رأی دادن و نامزد شدن برای ارکان و استفاده از خدمات انجمن را نخواهند داشت.
ماده 11- ارکان انجمن عبارتند از:
ماده 12- مجمع عمومی:
مجمع عمومی بالاترین مرجع تصمیم گیری و متشکل از اعضای اصلی انجمن میباشد.
ماده 13- مجامع عمومی بر دو نوعند:
ماده 14- مجمع عمومی عادی یک نوبت در سال و در ظرف سه ماهه اول سال مالی وفق ماده 12-1 تشکیل می گردد. تشکیل مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده به هر تعداد که لازم باشد بلامانع است.
ماده 15- وظایف مجمع عمومی عادی و عادی بطور فوق العاده:
تبصره1: هیئت مدیره می بایست حداقل 20 روز قبل از تاریخ مجمع گزارشهای خود را آماده و جهت بررسی به بازرس ارائه نماید.
ماده16- هیئت مدیره بایستی حداقل 20 روز قبل از اتمام مدت مأموریت اعضای هیئت مدیره اقدام به برگزاری مجمع عمومی عادی وفق ماده 12-1 بنماید. در هر صورت تا زمان انتخاب هیئت مدیره جدید، هیئت مدیره قبلی دارای مسئولیت خواهد بود.
ماده 17- مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده در مواقع ضروری به دعوت هیئت مدیره یا بازرس با رعایت ماده 12-1 اساسنامه تشکیل می گردد.
ماده 18- مجامع عمومی عادی و عادی به طور فوق العاده با حضور اکثریت نسبی اعضای اصلی رسمیت پیدا می کند و مصوبات آن با آراء مثبت نصف بعلاوه یک اعضاء حاضر در جلسه معتبر می باشد، در صورت نرسیدن جلسه به حد نصاب، نوبت دوم مجمع حداکثر ظرف مدت 20 روز پس از نوبت اول با رعایت ماده 12-1 اساسنامه برگزار خواهد شد. جلسه نوبت دوم مجمع با حضور هر تعداد رسمیت می یابد و تصمیمات آن با آرای نصف به علاوه یک اعضای حاضر به تصویب می رسد.
ماده 19- وظایف و اختیارات مجمع عمومی فوق العاده:
ماده 20- مجمع عمومی فوق العاده با حضور حداقل دو سوم اعضای اصلی انجمن رسمیت پیدا می کند و تصمیمات مجمع با دو سوم آراء مثبت اعضای حاضر در جلسه معتبر خواهد بود.
ماده 21- درصورت به حد نصاب نرسیدن جلسه مجمع عمومی فوق العاده، نوبت دوم مجمع حداکثر ظرف 20 روز پس از نوبت اول با رعایت ماده 12-1 اساسنامه برگزار خواهد شد. نوبت دوم مجمع با حضور نصف به علاوه یک اعضا و در غیر اینصورت در نوبت بعد با هر تعداد از اعضاء رسمیت می یابد و تصمیمات آن با آرای مثبت دو سوم اعضای حاضر معتبر خواهد بود.
ماده 22- با تشخیص ضرورت تشکیل مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده و یا مجمع عمومی فوق العاده توسط بازرس، مراتب به هیئت مدیره اعلام و هیئت مدیره مکلف است حداکثر ظرف 15 روز از تاریخ وصول درخواست بازرس، وفق ماده 13 اساسنامه برای تشکیل مجمع عمومی دعوت بعمل آورد. در صورت استنکاف هیئت مدیره، بازرس می تواند رأساً با رعایت ماده 12-1 اساسنامه اقدام به برگزاری مجمع نماید.
ماده 23- با درخواست کتبی حداقل یک سوم اعضای اصلی مبنی بر تشکیل مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده و یا مجمع عمومی فوق العاده، هیئت مدیره باید حداکثر ظرف مدت 20 روز از تاریخ دریافت تقاضای کتبی، اعضاء را جهت تشکیل مجمع طبق ماده 12-1 دعوت نماید. در صورت استنکاف هیئت مدیره، درخواستکنندگان میتوانند دعوت مجمع عمومی را از بازرس بخواهند و بازرس مکلف است حداکثر ظرف 15 روز طبق ماده 12-1 از اعضاء دعوت کند و چنانچه بازرس نیز امتناع کند درخواست کنندگان می توانند دعوت مجمع عمومی را از اتاق تهران بخواهند و اتاق تهران باید پس از بررسی و حصول اطمینان از عدم توجه هیئت مدیره و بازرس به درخواست اعضاء نسبت به دعوت از اعضاء برای تشکیل مجمع عمومی با رعایت کلیه تشریفات مندرج در اساسنامه اقدام نماید.
ماده 24– در صورت استعفاء از عضویت، اخراج و یا انحلال عضو حقوقی که نماینده آن در ارکان انجمن دارای سمتی است، ماموریت آن نماینده نیز به تبع وی منتفی و زایل خواهد شد.
ماده 25- چنانچه نماینده عضو حقوقی انجمن پس از انتخاب در ارکان، به هر دلیلی از شرکت متبوع خود خارج گردد، پس از اعلام، به خودی خود از سمتی که در انجمن دارد معزول و هیچگونه سمتی درانجمن نخواهد داشت و سمت نامبرده به عضو علی البدل تفویض و در صورت نیاز، برابر مقررات، انتخابات بعمل خواهد آمد.
تبصره: هیئت مدیره شرکتی که نماینده اش به عضویت در ارکان انجمن انتخاب شده است، چنانچه نماینده اش، به هردلیلی، ازعضویت در شرکت متبوع خارج شود، باید مراتب را به صورت مکتوب به انجمن اعلام کند.
ماده 26- هیئت مدیره:
تبصره: درصورتیکه هر یک از اعضای هیئت مدیره شرایط فوق را مخدوش نمود ملزم به خروج از هیئت مدیره میباشد.
ماده27- هیئت مدیره در اولین جلسه ای که حداکثر ظرف یک هفته بعد از انتخاب آنها تشکیل
می شود از بین خود یکنفر را بعنوان رئیس، یکنفر را بعنوان نائب رئیس و یکنفر را به عنوان خزانهدار انتخاب خواهد نمود.
ماده 28- مدت تصدی هر یک از سمتهای اعضای هیئت مدیره بیش ازمدت عضویت آنها در هیئت مدیره نخواهد بود. متصدیان هر یک از سمتها توسط هیئت مدیره قابل عزل و یا تجدید انتخاب می باشند.
ماده 29- هیئت مدیره حداقل ماهانه یک بار به دعوت کتبی رئیس و در غیاب ایشان نائب رییس تشکیل جلسه خواهد داد. جلسات هیئت مدیره در مرکز اصلی انجمن یا در محل دیگری که در دعوتنامه معین شده است تشکیل خواهد شد.
ماده30- درصورت استعفاء، فوت و یا عزل هر یک از اعضاء هیئت مدیره، عضو علی البدلی که در انتخابات رأی بیشتری داشته است، برای باقیمانده دوره هیئت مدیره جانشین عضو اصلی خواهد شد.
ماده 31- جلسات هیئت مدیره با حضور حداقل 3 نفر از اعضای اصلی هيات مديره رسمیت پیدا می کند.
ماده 32- اداره جلسات هیئت مدیره با رئیس هیئت مدیره و در صورت غیبت ایشان با نائب رئیس است .
ماده 33- تصمیمات هیئت مدیره با رای حداقل 3 نفر از اعضاي اصلي هيات مديره معتبر خواهد بود.
ماده 34- از مذاکرات و تصمیمات هیئت مدیره صورتجلسه ای توسط دبیر یا یکی از اعضای هیئت مدیره تنظیم و فی المجلس به امضای حاضرین می رسد.
ماده 35- هیئت مدیره یکنفر شخص حقیقی را، خارج از اعضای هیئت مدیره، بطور تمام وقت بعنوان دبیر انتخاب و استخدام می نماید.
تبصره 1- هیئت مدیره می تواند با مسئولیت خود بخشی از اختیارات خود را به دبیر تفویض نماید.
تبصره 2- سه جلسه غیبت متوالی و یا شش جلسه غیبت غیر متوالی در طول یک سال در جلسات هیئت مدیره به منزله عزل از عضویت هیئت مدیره می باشد و عضو علی البدل جایگزین عضو معزول می گردد.
تبصره 3- دبیر می تواند در جلسات هیئت مدیره بدون حق رأی شرکت کند.
ماده 36- برای انجام امور اداری و اجرایی انجمن دبیرخانه ای تحت مدیریت دبیر و زیر نظر هیئت مدیره تأسیس میگردد.
ماده 37- وظایف و اختیارات هیئت مدیره:
هیئت مدیره نماینده قانونی انجمن است و ازکلیه اختیارات قانونی جهت اداره امورانجمن برخوردار است. اهم وظایف و اختیارات هیئت مدیره به شرح زیر می باشد:
ماده 38- اختیارات دبیر
اختیارات دبیر را هیئت مدیره تعیین می کند. اهم وظایف دبیر به شرح زیر می باشند:
ماده 39- بازرس:
39-1 یکنفر بازرس اصلی و یک نفر بازرس علی البدل از داخل یا خارج از اعضاء توسط مجمع عمومی عادی برای مدت یکسال انتخاب می شود و انتخاب مجدد آنها برای دوره های بعدی بلامانع است. افرادی که نامزد پست بازرس انجمن می شوند باید تجربه و آشنایی کافی با وظائف و مسئولیتهای بازرس را داشته باشند.
ماده 40- وظایف بازرس:
بازرس موظف است یک نسخه از گزارشهای خود را به دبیرخانه انجمن تحویل دهد.
ماده 41- منابع مالی انجمن عبارتند از :
ماده 42 – داوطلبين عضویت درانجمن باید مبلغ ورودیه رابه حساب انجمن واریز و قبض رسید آن را به دبیرخانه تسلیم نمایند.
ماده 43 – هرعضو علاوه بر ورودیه، باید سالیانه مبلغ حق عضویت تعیین شده را به حساب انجمن واریز و قبض رسید آن را نیز تحویل دبیرخانه نماید.
ماده 44 – مبلغ ورودیه و مبلغ عضویت سالیانه با پیشنهاد هیأت مدیره و توسط مجمع عمومی عادی تعیین خواهد شد. در ضمن مجمع عمومی می تواند اختیار خود در این زمینه را به صورت سالانه به هیأت مدیره تفویض کند.
ماده 45- انجمن می تواند از هدایا، عطایا، وقف، قبول وصیت و کمکهای نقدی و غیرنقدی اعضاء یا اشخاص ثالث، وزارتخانه ها، سازمانها و موسسات دولتی و نهادها و سازمانهای عمومی برخوردار گردد.
ماده 46 – هیئت مدیره می تواند با ارائه خدمات به اعضاء و غیراعضاء، برگزاری نمایشگاهها و سمینارهای تخصصی، تشکیل کارگاههای آموزشی، انتشار کتب و نشریات و نظایر آن و اعزام هیئت های تجاری و بازاریابی و غیره
هزینه های انجمن را تأمین کند.
ماده 47- انجمن بموجب تصمیم مجمع عمومی فوق العاده منحل می شود.
ماده 48- چنانچه انحلال انجمن از سوی مجمع عمومی فوق العاده باشد مجمع مزبور هیئت تصفیه ای را متشکل از سه نفر از نمایندگان تشکل های عضو انتخاب می کند. انتخاب اعضاء هیئت مدیره انجمن قبل از انحلال، در مقام اعضاء هیئت تصفیه بلامانع است.
ماده 49- پس ازاعلام انحلال انجمن و تعیین اعضاء هیئت تصفیه، مدیران سابق انجمن مکلفند تمامی اوراق، اسناد، دفاتر، اموال و اثاثیه انجمن را با تنظیم صورتجلسه تحویل هیئت تصفیه نمایند.
ماده 50- هیئت تصفیه با نظارت معاونت تشکلهای اتاق ایران وضعیت بدهی ها و دارائیها را روشن می کند و پس از تسویه، کلیه اموال منقول و غیرمنقول باقیمانده به اتاق ایران واگذار خواهد شد.
ماده 51- وظائف و تکالیف و اختیارات هیئت تصفیه در رابطه با اموال موجود، مطالبات و دیون انجمن و بطور کلی امر تصفیه طبق مقررات لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب 24/12/1347 و مفاد اساسنامه خواهد بود.
ماده 52 -انجمن بمنظور پیشبرد اهداف و ایفای وظایف خود می تواند به تعداد مورد نیاز کمیسیون های تخصصی دائم یا موقت از بین مدیران و اعضاء انجمن و یا خارج از آنها تشکیل دهد. وظایف و نوع فعالیت هر کمیسیون، تعداد اعضاء آن و طرز انتخاب آنان، چگونگی فعالیت و اداره و نیز نحوه انحلال آن براساس آیین نامه ها و مقرراتی خواهد بود که توسط هیئت مدیره تهیه و تصویب خواهد شد.
ماده 53- انجمن می تواند به تعداد مورد نیاز از مشاورین بازرگانی، گمرکی، بانکی، ارزی، بیمه، بازرسی، حمل و نقل و ترانزیت، حقوقی، نمایشگاهی، انفورماتیک، اقتصادی و … ، خارج از اعضای انجمن، جهت بهبود و پیشبرد امور خود بهره گیری نماید.
ماده 54- حکمیت :
انجمن می تواند درامور تخصصی خود اقدام به امر حکمیت ( داوری ) نماید ، در این صورت هیئت مدیره می تواند از خدمات مرکز داوری اتاق بازرگانی، صنایع و معادن تهران استفاده کند.
ماده 55- در صورتی که اساسنامه نیاز به تفسیر داشته باشد، این امر توسط اتاق تهران صورت می پذیرد و نظر اتاق در این خصوص قطعی و لازم الاتباع خواهد بود.
ماده 56 – رعایت کلیه مصوبات ، آیین نامه ها و دستورالعمل های اتاق ایران و تهران برای کلیه اعضاء و ارکان انجمن لازم الاجرا می باشد.
ماده 57 – در خصوص مسائل کلی و کلان بخش انجمن استانی تابع انجمن ملی می باشد. همچنین چگونگی ارتباط عملکردی انجمن استانی با انجمن ملی تابع تصمیم متخذه در مجمع عمومی انجمن ملی می باشد.
ماده 58- این اساسنامه در( 7 ) فصل و(58 ) ماده و ( 11 ) تبصره در تاریخ 24/11/1397 به تصویب مجمع عمومی مؤسسين ” انجمن حرفهای روشنائی و نورپردازی استان تهران” رسيده است.